Nieuws over De Slinger

Schade aan hulpconstructie de Slinger door aanrijding met vrachtwagen

28 februari 2019
De bouw van de Slinger, de nieuwe fietsverbinding van de Houtveldweg naar de spooroverbouwing bij station Zaandam, is in volle gang. Op donderdag 14 februari is een vrachtwagen tegen een hulpconstructie van de Houtveldweg aangereden en deze veroorzaakte dusdanige schade dat deze opnieuw moet worden opgebouwd.

Lees meer

Foto van werkzaamheden bij De Slinger

Voortgang werkzaamheden De Slinger

25 september 2018
Fietspad De Slinger moet in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing met de Houtveldweg verbinden. In juni startten de werkzaamheden op en rond de Houtveldweg. Ondertussen zijn de meeste heipalen aangebracht. De aannemer heeft op diverse plekken een groot blok beton op de heipalen gestort. Hierop komen de kolommen te staan. In het midden van de Houtveldweg is de definitieve kolom al klaar en zichtbaar. Bij de andere kolommen is het betonijzer al gesteld.

Lees meer

Foto van borden bij werkzaamheden De Slinger

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer.

Lees meer

Foto van locatie De Slinger

Portaal 'De Slinger' in de steigers

11 oktober 2017
Vanaf maandag 9 oktober 2017 krijgen de werkzaamheden voor de realisatie van ‘de Slinger’ een vervolg. Daarvoor wordt de fietsenstalling bij de ingang van het station (aan de kant van de Houtveldweg) verplaatst. ‘De Slinger’ is het fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein verbindt met de Houtveldweg.

Foto van fietsenstalling bij station Zaandam

Ga naar Zaanstad.nl