MAAK.Zaanstad

Samen werken aan een stad waar mensen zich thuis voelen.

Onderdeel van MAAK

MAAK.gebieden op de kaart (klik om de kaart te bewegen)

De ontwikkelingen in Centrum West zijn onderdeel van MAAK.Zaanstad.

MAAK.Zaanstad zorgt ervoor dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. 

Daarom willen we werken aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners. Over hoe we dat kunnen doen, gaan we met elkaar in gesprek. Want Zaanstad maken we samen: inwoners, organisaties, ondernemers, investeerders en gemeente. Zo realiseren we met lef en betrokkenheid onze eigenzinnige Zaanse ambities.

Andere gebieden die al actief gestart zijn met ontwikkelingen zijn het Hembrugterrein, Achtersluispolder, de Kogerveldwijk, Krommenie en Wormeveer in Noord en Centrum Oost.

Meer over MAAK.Zaanstad

Maak kaart
Kogerveldwijk

De Kogerveldwijk ligt in het MAAK-gebied MAAK.midden.

Centrum West

MAAK Centrum West ligt in MAAK-gebied MAAK.Centrum.

Centrum Oost

Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad.

Achtersluispolder

De opgave voor het gebied is in MAAK.Zaanstad geformuleerd als transformatie naar een gemengd gebied met naast werken ook wonen en stedelijke voorzieningen, en in dichtheden die aansluiten bij Amsterdam.

Hembrugterrein

Het Hembrugterrein ligt in het MAAK-gebied MAAK.Zuid.

Noord

Krommenie en Wormerveer liggen in MAAKgebied Noord

Ga naar Zaanstad.nl