Noordschebos

200 koop- en huurwoningen, vier woontorens en 24 eengezinswoningen

Noordschebos

Op het gehele Noordschebos, tussen de Gedempte Gracht en het stadhuis en NS-station Zaandam komen in totaal 200 koop- en huurwoningen, verdeeld over vier woontorens en ongeveer 24 eengezinswoningen. De ontwikkeling van Noordschebos begint met de bouw van de woontoren Romanov. Deze woontoren staat aan de kop van Noordschebos en wordt ongeveer 30 meter hoog. 

HSB ontwikkelt in opdracht van de gemeente met Romanov een chique en karakteristiek complex met appartementen, een penthouse en studio‚Äôs. 

Ontwerp

Het ontwerp van gebouw Romanov en het gebied Noordschebos is van architect Neelu Boparai. Zij is tot een ontwerp gekomen dat in de context tot zijn recht komt. Het wordt een gebouw dat op goed past in zijn omgeving, zowel in maat en materiaal als in kleur en stijl. Kijk voor meer informatie en impressies op de site van Boparai Associates Architekten.

Planning

In februari 2018 is de bouw van de eerste woontoren van Noordschebos gestart. De bouw van de Romanov-toren duurt tot circa september 2019. Kijk voor meer informatie over de Romanov-woningen op www.woneninromanov.nl. De planning van de overige woontorens is nog niet bekend.

Naar het laatste nieuws over Noordschebos

Impressie Noordschebos en Romanov woontoren

Ga naar Zaanstad.nl