Spooroverbouwing

De gemeente Zaanstad, NS Stations en ProRail maken een spooroverbouwing over het spoor bij station Zaandam. Op de overbouwing komt een transfer voor voetgangers en fietsers die het centrum verbindt met de westzijde. Het station zelf krijgt ook een opknapbeurt.

Spooroverbouwing

De spooroverbouwing is een belangrijk onderdeel van het centrum van Zaanstad.  De stad groeit en krijgt meer reizigers die in- en uit de stad willen. Zaanstad zet zich met MAAK. Zaanstad in om de stad klaar te maken voor de toekomst, meer woningen te bouwen, betere voorzieningen te realiseren en goede verbindingen te maken. De spooroverbouwing is hierin van groots belang als centrale verbinding in de stad.

Over het spoor komt een verbinding tussen oost en west voor wandelaars en fietsers. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg.  Het station is straks ook een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkeltjes en een gemoderniseerde stationshal. Ook komt er een fietsenstalling aan de Houtveldweg met plek voor circa 1400 fietsen.


Meer informatie

Nieuws                        Planning

Impressies                 Samenwerking

Ga naar Zaanstad.nl