Nieuws

Filmpje spooroverbouwing station Zaandam

27 juli 2018
Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de spooroverbouwing bij station Zaandam. Omdat het spoor tijdens de werkzaamheden vrij moet zijn, rijden sommige treinen sinds vorige week zaterdag niet. Andere treinen rijden op andere tijden of vanaf een ander spoor. Dat duurt tot en met zondag 29 juli. 

Het werk gaat daarna gewoon door, maar het spoor is dan weer beschikbaar. Zoals je in dit filmpje kunt zien, is er door Hegeman hard doorgewerkt. Zelfs met deze warmte! Eind 2019 is de overbouwing, de nieuwe fietsenstalling en de vernieuwing van het station klaar.  

Naar het filmpje

Hoe verloopt het werk aan de spooroverbouwing?

24 juli 2018
De gemeente Zaanstad, NS Stations en ProRail maken een spooroverbouwing over station Zaandam. Van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli is aannemer Hegeman daarvoor hard aan het werk. Op de overbouwing komt een transfer voor voetgangers en fietsers die het centrum verbindt met de westkant. De route sluit aan op het Stadhuisplein en de Houtveldweg. Bekijk hier onder het fotoverslag. 

Naar het fotoverslag

Vanaf 16 juli opnieuw omleidingen en afsluitingen stationsgebied Zaandam

4 juli 2018
Het is weer tijd voor werkzaamheden aan de nieuwe spooroverbouwing over station Zaandam. Deze overbouwing maakt een snelle en veilige verbinding mogelijk tussen het centrum en de westkant van het station. Ook het station krijgt een opknapbeurt met nieuwe winkels en horeca en komt er een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg voor circa 1400 fietsen. 

Lees hier wat de werkzaamheden inhouden

Bekijk hier de kaartjes van de omleidingen

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer. 

Lees verder

ProRail:' Foto's: Lekker gewerkt op station Zaandam'

23 mei 2018
ProRail liet afgelopen Pinksterweekend foto's maken van alle werkzaamheden aan station Zaandam. Bekijk ze allemaal op prorail.nl. De foto's zijn gemaakt door Gerrit Serné/ProRail.
Stationsgebied Korte Hogendijk van 14 tot 28 mei 12.00 uur niet bereikbaar

7 mei 2018
Van maandag 14 mei tot uiterlijk maandag 28 mei 12.00 uur is de Korte Hogendijk direct naast het stadhuis in Zaandam niet bereikbaar. Dat betekent dat u misschien een andere route moet lopen of fietsen om op uw bestemming te komen. De NS en ProRail werken hier in samenwerking met de gemeente Zaanstad aan het vernieuwen van het stationsgebied: het maken van een spooroverbouwing en een nieuwe stationsingang. 

Lees het hele nieuwsbericht

Werk aan spooroverbouwing Zaandam gestart

23 april 2018
Gemeente Zaanstad, NS en ProRail zijn gestart met de spooroverbouwing en de vernieuwing van station Zaandam. Zaandam krijgt een nieuwe toegankelijke ingang van het station, dat past bij de stad en het groeiend aantal reizigers. Ook wordt de oost- en westkant van Zaandam zo met elkaar verbonden. 

Lees het hele nieuwsbericht

Vervolg werkzaamheden spooroverbouwing

17 april 2018
De komende weken gaat Hegeman Bouw & Infra B.V. verder met voorbereidende werkzaamheden voor de overbouwing over het spoort van station Zaandam. De werkzaamheden bestaan uit het maken van de eerste funderingen. De trap richting Icoon en Ahold en het fietspad onder het station moeten hiervoor binnenkort tijdelijk dicht. De exacte planning en omleidingsroute volgen. De afsluitingen worden ook met borden aangegeven.

Werk aan funderingen

De werkzaamheden zijn gestart aan de westzijde van het station (zijde Houtveldweg). Vervolgens wordt aan de funderingen op de perrons van het station gewerkt. Als laatste vinden er werkzaamheden plaats aan de oostzijde van het station.

Trap en fietspad afgesloten

Het is voor deze werkzaamheden nodig om de trap richting Icoon en Ahold en het fietspad onder het station tijdelijk af te sluiten. De afsluiting en omleiding wordt met borden op de locatie aangegeven.

Voorbereidend werk spooroverbouwing gestart

22 maart 2018

In de week van 12 maart is Hegeman gestart met het inrichten van de bouwplaats aan de zijde Houtveldweg. 

Lees het hele nieuwsbericht

Spooroverbouwing station Zaandam snel van start

23 januari 2018
Op 22 januari is de aanbesteding afgerond voor de werkzaamheden aan de spooroverbouwing op station Zaandam. De opdracht is door ProRail, NS Stations en gemeente Zaanstad gegund aan aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V.

De aannemer start al snel met de voorbereidende werkzaamheden. In mei dit jaar staat de eerste treinvrije periode gepland. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2019 afgerond. De aanbesteding van de spooroverbouwing en het Cultuurhuis zijn onafhankelijke uitvragen en hebben geen invloed op elkaar.

Lees het hele nieuwsbericht

impressie spooroverbouwing

Ga naar Zaanstad.nl