Nieuws

Stationsgebied Korte Hogendijk van 14 tot 27 mei niet bereikbaar

7 mei 2018
Van 14 tot en met 27 mei is de Korte Hogendijk direct naast het stadhuis in Zaandam niet bereikbaar. Dat betekent dat u misschien een andere route moet lopen of fietsen om op uw bestemming te komen. De NS en ProRail werken hier in samenwerking met de gemeente Zaanstad aan het vernieuwen van het stationsgebied: het maken van een spooroverbouwing en een nieuwe stationsingang. 

Lees het hele nieuwsbericht

Werk aan spooroverbouwing Zaandam gestart

23 april 2018
Gemeente Zaanstad, NS en ProRail zijn gestart met de spooroverbouwing en de vernieuwing van station Zaandam. Zaandam krijgt een nieuwe toegankelijke ingang van het station, dat past bij de stad en het groeiend aantal reizigers. Ook wordt de oost- en westkant van Zaandam zo met elkaar verbonden. 

Lees het hele nieuwsbericht

Vervolg werkzaamheden spooroverbouwing

17 april 2018
De komende weken gaat Hegeman Bouw & Infra B.V. verder met voorbereidende werkzaamheden voor de overbouwing over het spoort van station Zaandam. De werkzaamheden bestaan uit het maken van de eerste funderingen. De trap richting Icoon en Ahold en het fietspad onder het station moeten hiervoor binnenkort tijdelijk dicht. De exacte planning en omleidingsroute volgen. De afsluitingen worden ook met borden aangegeven.

Werk aan funderingen

De werkzaamheden zijn gestart aan de westzijde van het station (zijde Houtveldweg). Vervolgens wordt aan de funderingen op de perrons van het station gewerkt. Als laatste vinden er werkzaamheden plaats aan de oostzijde van het station.

Trap en fietspad afgesloten

Het is voor deze werkzaamheden nodig om de trap richting Icoon en Ahold en het fietspad onder het station tijdelijk af te sluiten. De afsluiting en omleiding wordt met borden op de locatie aangegeven.

Voorbereidend werk spooroverbouwing gestart

22 maart 2018

In de week van 12 maart is Hegeman gestart met het inrichten van de bouwplaats aan de zijde Houtveldweg. 

Lees het hele nieuwsbericht

Spooroverbouwing station Zaandam snel van start

23 januari 2018
Op 22 januari is de aanbesteding afgerond voor de werkzaamheden aan de spooroverbouwing op station Zaandam. De opdracht is door ProRail, NS Stations en gemeente Zaanstad gegund aan aannemer Hegeman Bouw & Infra B.V.

De aannemer start al snel met de voorbereidende werkzaamheden. In mei dit jaar staat de eerste treinvrije periode gepland. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2019 afgerond. De aanbesteding van de spooroverbouwing en het Cultuurhuis zijn onafhankelijke uitvragen en hebben geen invloed op elkaar.

Lees het hele nieuwsbericht

impressie spooroverbouwing

logo gemeente Zaanstad

logo NS

logo ProRail

Ga naar Zaanstad.nl