Nieuws over de spooroverbouwing

Nieuwe entree station Zaandam

Vanaf maandag in gebruik

 
30 juli 2019
Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het  midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur officieel open. De toegang van de stationshal vanaf de centrumkant gaat dan dicht.

Lees meer

impressie nieuwe entree station Zaandam

Nieuw looproute langs Zaanse huisjes geopend

20 mei 2019
‘Een nieuwe looproute! Nu nog even doorlopen, straks weer een nieuwe route’. Aldus de stickers op de stroopwafels, die maandagochtend 20 mei op station Zaandam werden uitgedeeld. Een feestelijk moment, want om 10.00 uur werd de spooroverbouwing geopend!

Lees meer


Nieuwe looproute over spooroverbouwing station Zaandam

14 mei 2019
Sinds het voorjaar van 2018 werken we aan een spooroverbouwing bij station Zaandam. Vanaf maandag 20 mei ziet u de eerste resultaten. Vanaf de Houtveldwegzijde loopt u naar het station via de nieuwe route over de spooroverbouwing. Daar komt u ook langs de nieuwe winkeltjes.

Lees meer

Plattegrond nieuwe looproute station Zaandam

Werkzaamheden nieuwe lift aan Houtveldweg

24 januari 2019
De trap en roltrap aan de Houtveldweg naar station Zaandam zijn maandagochtend 28 januari rond 10.00 uur voor 10 tot 15 minuten afgesloten. Dit vanwege het realiseren van een stationslift. Er is geen alternatieve route. Zorg dat u eerder bij uw trein bent of plan uw afspraak op een ander moment.

Lees meer

Werkzaamheden verbindingsdek en lift spooroverbouwing

19 december 2018
Tussen het Stadhuisplein en de spooroverbouwing wordt een verbindingsdek gebouwd. De werkzaamheden vinden van half januari 2019 tot half mei 2019 plaats. Hiervoor is een afsluiting en een omleiding nodig. Ook komt er een permanente lift aan de Houtveldweg.

Lees meer

Plattegrond met de omleiding

Afsluitingen en omleidingen vanwege werkzaamheden spooroverbouwing

13 november 2018
Over het spoor in Zaandam komt een spooroverbouwing. Dit is een route voor voetgangers en fietsers die het centrum verbindt met de westzijde van de stad. In de stationshal van station Zaandam vinden in het weekend van zaterdag 8 december tot maandag 10 december aanpassingen plaats. Voor deze werkzaamheden zijn enkele afsluitingen en omleidingen nodig.

Lees meer

Werkzaamheden stationslift en -fietsenstalling Zaandam

27 september 2018
Ter voorbereiding van de nieuwe lift aan de westzijde van het station boort aannemer Hegeman Bouw & Infra vanaf deze week palen nabij de gevel van de roltrappen aan de Houtveldweg. Medio februari 2019 is de lift gereed voor gebruik. De tijdelijke lift is vanaf 17 september te bereiken via een veilige route door de bouwplaats. De omleidingsroute is afgebakend met bouwhekken en ter plaatse aangegeven met borden.

Lees meer

Foto van impressie spooroverbouwing

Filmpje spooroverbouwing station Zaandam

25 juli 2018
Er wordt hard gewerkt aan de spooroverbouwing bij station Zaandam. Omdat het spoor tijdens de werkzaamheden vrij moet zijn, rijden sommige treinen sinds vorige week zaterdag niet. Andere treinen rijden op andere tijden of vanaf een ander spoor. Dat duurt tot en met zondag 29 juli. Aannemer Hegeman maakte een filmpje van de werkzaamheden.

Lees meer

Impressie van spooroverbouwing

Hoe verloopt het werk aan de spooroverbouwing?

17 juli 2018
Over het station Zaandam komt een spooroverbouwing. Aannemer Hegeman voert daarvoor van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli werkzaamheden voor uit.

Lees meer

Foto van werkzaamheden aan spooroverbouwing

Voorbereiding spooroverbouwing gestart

13 maart 2018
De planning voor de realisatie van de spooroverbouwing is bekend. Hegeman Bouw & Infra is in de week van 12 maart gestart met het inrichten van de bouwplaats aan de zijde Houtveldweg. In het geval van omleidingen wordt u op tijd op de hoogte gehouden. Het station blijft gedurende de bouw bereikbaar.

Lees meer

Impressie van spooroverbouwing

Ga naar Zaanstad.nl