Werkzaamheden

Waar zijn momenteel werkzaamheden op en rond het station? Hier lees je over de laatste stand van zaken.

Voortgang bouw Romanov

4 september 2018
De bouw van appartementencomplex Romanov in Noordschebos is nu een half jaar bezig. Hoe verloopt de bouw en hoe lang blijft de tijdelijke omleiding naar de fietsenstalling? HSB en de gemeente Zaanstad aan het woord.

Hoe vordert de bouw van Romanov en welke werkzaamheden heeft HSB de afgelopen tijd gedaan?
HSB: “De bouw loopt voorspoedig. Eind februari zijn we gestart met de fundering en inmiddels zijn we bezig met de hoge betonwanden van de commerciële ruimtes op de eerste verdieping. Over enkele weken hopen we de ruwbouw van de winkels af te ronden en beginnen we met de appartementen.”  

Lees verder

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer. 

Lees het hele nieuwsbericht

Bouw appartementencomplex 'Romanov' van start

1 februari 2018
Met de opening van de tijdelijke loopbrug gaf wethouder Addy Verschuren, samen met Camiel Honselaar (directeur van HSB), het officiële startsein voor de bouw van het appartementencomplex Romanov in hartje Zaandam.

Deze trap is nodig zodat de fietsenstallingen bij het station bereikbaar blijven. De voetgangerstrap leidt van en naar het fietspad langs de Saentoren.

Lees verder

weergave van tijdelijke looproute naar fietsenstalling

Portaal 'de Slinger' in de steigers

11 oktober 2017
Vanaf maandag 9 oktober 2017 krijgen de werkzaamheden voor de realisatie van ‘de Slinger’ een vervolg. Daarvoor wordt de fietsenstalling bij de ingang van het station (aan de kant van de Houtveldweg) verplaatst. ‘De Slinger’ is het fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein verbindt met de Houtveldweg.

Lees verder

verplaatsing fietsenstalling

Ga naar Zaanstad.nl