Werkzaamheden

Waar zijn momenteel werkzaamheden op en rond het station? Hier lees je over de laatste stand van zaken.

Afsluitingen en omleidingen vanwege werkzaamheden spooroverbouwing

13 november 2018
Over het spoor in Zaandam komt een spooroverbouwing. Dit is een route voor voetgangers en fietsers die het centrum verbindt met de westzijde van de stad. In de stationshal van station Zaandam vinden in het weekend van zaterdag 8 december tot maandag 10 december aanpassingen plaats. Voor deze werkzaamheden zijn enkele afsluitingen en omleidingen nodig.

Lees verder

Zet je fiets veilig, droog en gratis in de bewaakte stalling op station Zaandam

5 oktober 2018
In de bewaakte zelfservice fietsenstalling bij station Zaandam kunt u uw fiets veilig, droog en gratis stallen. Dit zorgt voor minder fietsen op straat. De komende dagen leggen servicemedewerkers uit hoe u de stalling gebruikt.

Lees verder

Werkzaamheden stationslift en -fietsenstalling Zaandam

27 september 2018
Ter voorbereiding van de nieuwe lift aan de westzijde van het station boort aannemer Hegeman Bouw & Infra vanaf deze week palen nabij de gevel van de roltrappen aan de Houtveldweg. Medio februari 2019 is de lift gereed voor gebruik. De tijdelijke lift is vanaf 17 september te bereiken via een veilige route door de bouwplaats. De omleidingsroute is afgebakend met bouwhekken en ter plaatse aangegeven met borden. 

In week 45-47 plaatst de aannemer palen ter voorbereiding op de nieuwe fietsenstalling. Deze komt aan de Houtveldweg met plek voor circa 1400 fietsen. De bouw duurt naar verwachting tot eind 2019.

Lees verder

Voortgang werkzaamheden De Slinger

25 september 2018
Fietspad De Slinger moet in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing met de Houtveldweg verbinden. In juni startten de werkzaamheden op en rond de Houtveldweg. Ondertussen zijn de meeste heipalen aangebracht. De aannemer heeft op diverse plekken een groot blok beton op de heipalen gestort. Hierop komen de kolommen te staan. In het midden van de Houtveldweg is de definitieve kolom al klaar en zichtbaar. Bij de andere kolommen is het betonijzer al gesteld.

Lees meer

Voortgang bouw Romanov

4 september 2018
De bouw van appartementencomplex Romanov in Noordschebos is nu een half jaar bezig. Hoe verloopt de bouw en hoe lang blijft de tijdelijke omleiding naar de fietsenstalling? HSB en de gemeente Zaanstad aan het woord.

Lees verder

Werkzaamheden aanleg De Slinger

15 juni 2018
‘De Slinger’ is het fly-over fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein via de nieuwe spooroverbouwing verbindt met de Houtveldweg. Volgende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor ‘De Slinger’ op en rond de Houtveldweg. Vanaf 25 juni worden fietsers en voetgangers daarom omgeleid. Autoverkeer rijdt langzamer. 

Lees verder

Bouw appartementencomplex 'Romanov' van start

1 februari 2018
Met de opening van de tijdelijke loopbrug gaf wethouder Addy Verschuren, samen met Camiel Honselaar (directeur van HSB), het officiële startsein voor de bouw van het appartementencomplex Romanov in hartje Zaandam.

Lees verder

weergave van tijdelijke looproute naar fietsenstalling

Portaal 'de Slinger' in de steigers

11 oktober 2017
Vanaf maandag 9 oktober 2017 krijgen de werkzaamheden voor de realisatie van ‘de Slinger’ een vervolg. Daarvoor wordt de fietsenstalling bij de ingang van het station (aan de kant van de Houtveldweg) verplaatst. ‘De Slinger’ is het fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein verbindt met de Houtveldweg.

Lees verder

verplaatsing fietsenstalling

Ga naar Zaanstad.nl